Ledere med blikk for hele regionen

av prosjektrådmann

Noe av det første jeg gjorde som prosjektrådmann for Vestfold og Telemark fylkeskommune var å besøke alle kommunene i regionen. Dette var lærerike og positive møter på alle vis. Relasjoner ble etablert og jeg fikk større innsikt i hva ordførere og rådmenn er opptatt av lokalt og regionalt. Kunnskapen ble blant annet brukt til å forme den nye organisasjonen. Denne høsten og ut på nyåret tar jeg med meg ledergruppa på en lignende runde. Ambisjonen er at vi som ledergruppe skal bli bedre kjent med regionen, og samtidig gjennomføre våre ordinære ledermøter hvor bygging av Vestfold og Telemark fylkeskommune har hovedprioritet.

I hver kommune skal vi ha en times dialog med sentrale ledere fra kommunene, og forhåpentligvis får vi også muligheten til å møte representanter fra det lokale næringslivet. Første stopp på programmet var Vinje kommune mandag 12. august på Campus Rauland (USNs Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk på Rauland har nasjonalt hovedansvar for høyere utdanning innen tradisjonskunst, folkemusikk og folkekunst) hvor nye VTFK vil eie ca 1,5 prosent av bygningsmassen. Vinje er med sine 3106 kvadratkilometer utbredelse er større enn hele Vestfold til sammen, og det å «kjenne geografisk avstand på kroppen» er verdifullt for oss som skal jobbe mye med samfunns- og næringsutvikling i hele regionen.

I forkant av hvert besøk utarbeider vi en egen kommuneprofil som er både faktaorientert og samarbeidsorientert i sin beskrivelse, og så har vi også med oss kunnskapsgrunnlaget «Ditt og mitt Vestfold og Telemark – et kunnskapsbilde i utvikling» for å forstå Vinje i lys av de større regionale sammenhengene. «Ditt og mitt» er for øvrig stadig i utvikling, og som prosjektrådmann ønsker jeg at denne kunnskapsfortellingen skal være en fortelling i bevegelse som både kommuner, næringsliv, UH-sektor og andre viktige samarbeidspartnere opplever er felleseie. Det er ikke uten grunn at kunnskapsgrunnlaget heter «Ditt og mitt». Du kan for øvrig lese mer om dette kunnskapsgrunnlaget her: https://vtfylke.no/ditt-og-mitt-vestfold-og-telemark/.

Etter møtet i Vinje går turen videre til Holmestrand, og nedenfor står alle kommunene oppført med aktuell besøksdato. Vi i ledergruppa gleder oss til fortsettelsen. En reise som i veldig stor grad handler om vårt regionale utviklingsoppdrag. Vi skal være med å understøtte utviklingen av både distrikt, tettsteder og byer i hele Vestfold og Telemark.

 

12/8 Vinje
19/8 Holmestrand/ Sande
26/8 Tinn
2/9 Horten
9/9 Fyresdal
23/9 Tokke
30/9 Nissedal
7/10 Kviteseid
14/10 Hjartdal
21/10 Tønsberg/Re
28/10 Seljord
4/11 Notodden
11/11 Bø/Sauherad
18/11 Færder
25/11 Drangedal
2/12 Nome
9/12 Kragerø
16/12 Sandefjord
 6/1 Bamble
13/1 Siljan
 20/1 Larvik
27/1 Porsgrunn
3/2 Skien